I väntan på husse... Sitter och väntar på...

mms_img59195 (MMS)

I väntan på husse... Sitter och väntar på gubben. Var i stockholm idag för att träffa föräldrarna, samt åkte och fika hos fastern, trevligt att träffa alla emellanåt. Hatar folk som chansar i trafiken, var en gubbe som brakar ut framför mig i en rondell, och så vågar han visa fingret och lipa åt mig!! Barnsliga jävla gubbjävel. Jaja inget hände det är väl huvudsaken men han fick en överraskning nog längre framöver. Imorrn ska vi få en ny toastol, våran gamla håller på att säga sitt, så tronen får gå i pension imorgon. Jaho, det är fredag imorgon igen då. Veckorna går så himla fort så man vet knappt att det har varit vardag ens. Men dags att avrunda för den här gången.


Dags att lägga sig. Godnatt!!!

mms_img14024 (MMS)

Dags att lägga sig. Godnatt!!!


Godmorgon!

Fint väder idag. Hoppas att det inte snöar som igår på eftermiddan, man såg varken framåt eller bakåt när man var ute med hunden. Som tur var så smälte det bort lika fort som det kom ner.

Idag är jag hemma på hemmaplan, Mysslinge. Funderar på vad man ska göra för nytta. Nåt som inte förstör ryggen ännu mer, men kanske städa lite och kanske baka bröd eller nåt.

I april om snön har smält bort så ska vi börja göra iordning trädgårdsland på vår tomt. Ska bli lite kul faktiskt! Vi funderar på att sätta potatis, morötter, rödbetor och kanske nåt annat kul. Har aldrig odlat några grönsaker, har man nångång försökt så har det gått åt skogen. Men kanske lättare nu när man bor på landet, eller?

Såg nyss videon på " Casey Heynes " på Aftonbladet, en ung grabb som blir mobbad på grund av att han är tjock, men som sen ledsnar på att bli hackad på tar mobbaren upp i luften och slänger han på marken med en jäkla fart! Rätt åt han, alltså mobbaren. Vad barn och unga verkar inte förstå är att oavsett hur en person ser ut ska man inte mobba eller håna bara för att man kanske är tjock, smal, olika hudfärger. Alla är lika värda.

Självklart har man blivit mobbad för hur man ser ut, och ja det ger dåligt självförtroende. Dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år. Till slut kommer man till en punkt och fattar att, varför bry sig, mobbaren måste vara intresserad av en om den ger så mycket uppmärksamhet liksom. Jag har alltid varit en större person, blivit retad, det har satt sina spår, man har gråtit många gånger, man har sjukanmält sig till skolan för att man varit rädd för att bli påhoppad. Så ska det inte vara. Under flera år i tonåren hade man dåligt självförtroende. Man hade sina nära kompisar, men ändå var man ensam. Man vågade inte prata om sånt här med kompisarna för man trodde att dom skulle reta och skratta åt en för det. Jag har alltid haft dåligt självförtroende, men sedan jag träffade min älskade fästman, har jag byggt upp mitt självförtroende till 99%. Och det har jag honom att tacka för. Man behöver inte vara pinnsmal och sminka sig med 10kg smink för att vara vacker.

När jag fick mitt allra första jobb på en konferensgård i Stockholm, var jag väldigt blyg och tystlåten. Men ju mer jag kom in i gänget desto mer växte mitt självförtroende till 50% och jag var mer och mer nöjd med mig själv.
Sen kom "J" i mitt liv. Det bästa som hänt. En person som lärt mig att man kan vara sig själv och ändå vara den vackraste. Det är inte utsidan som räknas, det är vad du har på insidan...


Ibland önskar jag att man var liten igen.....

mms_img23092 (MMS)

Ibland önskar jag att man var liten igen.... Ja, ibland gör man det. Inte för att man inte trivs med det liv man har nu men, som liten så slipper man tänka på massa grejer. Det enda man kunde fokusera på var att leka. Leka med dockor, dockhus osv... Då drömde man om att vara vuxen, nu är man vuxen och drömmer att få vara barn igen åtminstone för en dag. Idag har jag sprungit några ärenden, imorrn blir det en lugn dag. Ska väl försöka städa men får se hur humöret ligger, på botten eller toppen. Just nu ligger det på botten i burken. Mestadels för att man är trött och inte riktigt helt smärtfri i ryggen. Iallafall nästa vecka har jag en tid hos ortopeden. Får se vad dom säger. Men skulle jag få gissa så är det operation som är nästa steg. Annars funkar det inte leva såhär. Går som en anka, kan varken ta på mig strumpor eller knyta skorna. Men det är bara att bita ihop, det jag gjort nu i vette fan hur länge. Ett steg framåt, två steg bakåt... Målet är att kunna ta tre steg framåt utan att behöva ta några steg bakåt. Låter det konstigt?? Ja, då är det ditt problem ;-) Nu ska jag försöka sova, men gissar jag rätt så lär jag vara vaken, hmmm, en såndär 5 timmar till??? Som vanligt då... Godnatt på er och sov gott medans ni kan!! Kramar från trollet i Mysslinge skogarna!


Heej alla igen! Har inte hunnit blogga nåt...

mms_img13464 (MMS)

Heej alla igen! Har inte hunnit blogga nåt under helgen, vart barnkalas i Finnböle, middag med familj och svärföräldrar osv. Samt städning hemma. Så fullt upp. Nästa helg hoppas jag att vi kunde bara vara hemma och ta det lugnt. Nu är jag i Stockholm, skjutsar morsan på några ärenden. Får skriva mer senare! Ha en bra dag! Bild på prinsessans goda och fina tårta!!!


Jaga efter present!!

Goddag allesammans! Vilken fin dag idag! Blåser som fasiken men huvudsaken är att det är sol. Fixade till lite naglarna nyss, klippte och fila och måla. Vart fina =)

Idag är det våffeldagen. Igår publicerade jag ett recept på Våfflor som ska testas ikväll. Sen självklart måste jag göra en tårta till lill-prinsessan som vi firar imorgon. Undra vad man ska köpa henne i present? Nåt litet måste man ju försöka hitta.

Kanske en Prinsess Barbie? =)

Jag kommer ihåg när jag var liten, älskade Barbiedockor! Har fortfarande kvar alla mina dockor som jag sparar till min egen dotter nån dag =)  <3
Men sen tyckte jag om att leka med vanliga lite större dockor, som Baby born osv. Jag och min komips "L", vi brukade alltid på helgen ta våra dockor och dockvagnar, gå till Akalla By och leka i lekparken där. En gång konka vi upp vagnar och dockor upp till rutsch-kanan, sen kastade vi ner dom för vi fick inte ner dom på annat sett. Man önskar att man var barn igen för en dag. Dockskåp var också nåt som jag tyckte om att leka med, den har jag kvar, möbler och grejer. Vore kul att bara ta fram alla gamla grejer och minnas dom gamla goda tiderna =) Men nu är det nya och goda tider!



Ät våfflor så ni rullar idag!!!! =)


Våffeldagen på fredag, recept här!!!



bild från kulinarist.vuodatus.net




Portioner:
 4



Ingredienser

250 g smör eller margarin
4 dl mjölk
8 dl vetemjö
4 ägg
2 msk bakpulver
4 dl iskallt vatten



Gör så här

 Smält matfettet och låt det svalna.
 Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
 Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula.
Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

Servera med sylt och grädde eller valfri fyllning, varför inte färska bär?!!

Smaklig Spis!


Undra vad brandbilen gjorde i Akalla igår?...

mms_img13462 (MMS)

Undra vad brandbilen gjorde i Akalla igår? Det brann ju ingenstans och brandmännen hade definitivt inte bråttom!! Hur är läget idag med allesammans? Själv håller jag nog på att få halsfluss igen, men som tur är så har jag läkar tid imorrn! Får se vad han säger! Blev stockholm idag igen, skjutsa morsan till kursen. Håller på att planera tårtan till prinsessan, om jag ska baka en tårta med alla regnbågens färger eller vanlig tårta?! That's the question! Försökte ladda upp några recept igår som jag lova men datorn strula lite så det vart inget. Får prova en gång till ikväll. Tänk, det är redan fredag imorrn, vad veckorna går fort. Ikväll är det Sveriges Värsta bilförare, ska bli kul att kolla!! För x-antal år sen så hade ju Adam Alsing nån talkshow, jag tror det hette "Adam", men iaf så tyckte jag alltid att han hade så roliga glajjer på sig. Kommet ihåg även ett avsnitt där brorsan var med i publiken, lite kul var det att se han tv:n!!! Nee dags att sluta, dra till sumpan! Skriver mera senare!


Hej allesammans! Hur är läget idag? Sitter...

mms_img41388 (MMS)

Hej allesammans! Hur är läget idag? Sitter hemma hos morsan och tar det lugnt, tillochmed hunden ligger och latar sig. Kom nyss till akalla för var och skjutsa morsan till kursen. Idag måste jag börja skissa lite på min brorsdotters tårta, eftersom vi firar hennes födelsedag på lördag. Egentligen fyller hon år den 1:a april, men det blir fest på lördag. Hon fyller redan 4år! Herregud!! Får bli nån form utav magisk tårta ;-) Lägger upp en bild på buffén från i helgen.. Kanske jag redan gjort men vad gör en extra bild?!! Så himla skönt väder det är. Säkert en 13 grader ute och sol. Önskar man kunde gå längre promenader men tyvär så säger ryggen nej nej!! Ja, ikväll ska jag sitta och skriva lite om buffén som vi hade i helgen! Så missa inte!! Kram på er!


Tisdag kväll...

Hej alla glada läsare!!! Hur har eran dag varit?! Min dag har varit väl helt ok. Ryggen förstör ju mycket men jag får inte låta förstöra det alltför mycket.

Har varit kanonfin dag! +14 grader i stockholm när jag var och skjutsa morsan igen, helt kanon! Så hann jag träffa min pappa också. Dom är glada över att jag ska gå taxiutbildningen faktiskt. Ska bli spännande!

Igår tittade jag på Världens bästa Hotell på TV3Play, gud så kul den var! Det är imponerande hur duktiga grabbarna och tjejerna är trots handikappen. Oavsett hur man är som person så bör man få en chans till riktigt jobb! Kanon!!

Som jag sagt tidigare så är livet inte en dans på rosor. Det är som en bergodalbana. Vissa dagar går det uppåt, och vissa neråt. Men det är bara och leva med det! =)

Imorgon ska jag till Stockholm igen, då ska hunden med också, för dom här två dagarna har han fått vara hemma, men inte imorgon!  
Sedan tänkte jag skriva några recept från i helgen som kan vara värt att dela med sig så missa inte!!! Nu ska jag försöka sova!!



Det var måndag det..

Ja, det gick inte som man tänkt sig då. Ryggen har pajjat totalt. Kan inte ens bära två mjölkpaketer. Jävla  skit.
(Ursäkta orden). Då kan jag med sorg i hjärtat säga att min karriär inom restaurangkök är nog över. Iallafall i några år. Vad jag ska göra nu är att ta Taxikort. Gillar att köra bil, möta nya människor, är en glad person för övrigt, alltid snäll mot andra, ja då är det yrket nog bra för mig. Men det återstår att se...
Men iallafall så har jag hängt kockrocken i garderoben, troligen för all framtid om inte min rygg fixas. Synd. Jag gillade att jobba i bra kök...

Livet är en ständig kamp. Tar man ett steg framåt, går man tre steg bakåt. Men har man lärt sig leva så, så är det en helt normal vardag för en människa som jag. Jag lär mig acceptera efter en tid, men inte vissa saker... Vissa saker går bara inte acceptera. Behandla dina medmänniskor som du själv vill bli behandlad, hur enkelt som helst. Men ändå inte.

Man är glad att man inte är uppvuxen med en silversked i käften, för man lär sig uppskatta pengar och nya saker lite mer. Man lär sig hantera pengar. Man lär sig hushålla. Har man pengar som Von Anka, och plötsligt händer det nåt som gör att man inte har, ja då är det nog en tuff nöt att knäcka för överlevnad. Man ska vara glad över att man mår bra, man har sina nära och kära och vänner som stöttar och förstår.


Ja, hörrni, det är vår. Går mot varmare tider, så skönt! Slippa på morgonen frysa om häcken när man sätter sig i bilen. Visserligen gör man det men inte lika illa som när det var -30!!!


Nee, nu ska jag nog ta och försöka sova så gott som det går. Godnatt världen!!!!

Ingen ork att blogga idag. Skriver helgens...

Ingen ork att blogga idag. Skriver helgens händelser imorrn. Trötter. Godnatt!


Goddag! Idag är det lördag... Idag blir d...

mms_img74190 (MMS)

Goddag! Idag är det lördag... Idag blir det lite fest! Hade inte tid igår att fixa recept på festliga tårtan utan det blir nog imorrn istället samt massa mumsiga bilder!!! Gud så ont i ryggen man har! Jag tror jag dör!!! =( Så fint väder det är idag. Va ute och gick en sväng med min hund, så härligt när solen skiner för fulla muggar Nee, dags att sluta knappa. Höres senare! Ha en kanonfin dag!!!!!


Dr Oetker, dekorationsglasyr. Helt grym pr...

mms_img57706 (MMS)

Dr Oetker, dekorationsglasyr. Helt grym produkt! Så snabbt och enkelt att dekorera dina tårtor/bakelser/cupcakes med. Ikväll får ni recept på en festlig tårta!! Missa inte det!!!


Livet är en utmaning, ingen dans på kottar direkt..






Längtar till finland i sommar. Om man inte jobbar förstås. Bilden är tagen från vår veranda. Så himla mysigt!!

Sitter och bloggar för kan verkligen inte sova. Det är väl nerverna inför måndan som gör sig påminda. Det är ju så att min praktik börjar på Måndag. Har så JÄKLA ont i ryggen eftersom jag har diskbråck på 3 ställen, saknas vätska mellan några kotor, nerverna på högra sidan i ryggen är i kläm så att man tappar känseln i benet emellanåt vilket är väldigt obehagligt och oroande. Det jag oroar mig för är att tänk om min rygg inte pallar med ett köksjobb??! Vad ska jag göra då? Har ju liksom gått en 3 årig utbildning för det plus att man har närmre 5 års erfarenhet av yrket... Känns jobbigt. Man är i en situation där man inte vet riktigt vad man ska göra. Ska man utbilda sig till något nytt eller ska man skita i att ha ont och köra på tills det smäller? Det är ju inte direkt värt det heller. Eller? Inom 2 veckor får jag veta om det blir operation av ryggen eller inte... Usch, skrämmande.. Jaja, nog om det!

Har redan anmält mig till en utbildning, men vad för utbildning berättar jag inte.. Sen när det är aktuellt så då avslöjar jag det ;-)

Dags att packa ihop datorn och kanske försöka sig på att sova... Men drömmer såna jäkla mardrömmar.. Som idag somna jag på soffan, vaknar helt kallsvettig av att jag drömt nåt som verkligen var obehagligt, men som tur var så var det bara en dröm. Mardröm.

Godnatt på er allesammans och glöm inte morgondagens recept och tips på helgmat!!!

 


Underbar Chokladmousse med färska bär.


Då var det dags för dagens recept då! Idag har jag valt att dela med mig av ett recept som jag använder ganska ofta när jag gör moussetårtor och chokladtårtor. Väldigt enkel och snabb att göra.



Tyvär hade jag ingen egen bild så jag lånar av Check out Clarion.


Detta behöver du för 4 portioner:


100g mörk choklad ( med hög kakaohalt )
2 dl vispgrädde
2 äggulor


Gör såhär:

Koka upp någon deciliter vatten i en kastrull. Bryt chokladen i bitar ner i en bunke och ställ bunken i vattenbadet. När chokladen smält så rör du ner en äggula i taget.
Vispa grädden fluffigt och vänd ner i chokladsmeten. Fördela moussen i portionsglas och ställ i kyl ca 30 min.

Servera sedan med färska bär!

Tips: Du kan även använda mintchoklad till moussen!


Heaven is on fire!!! Godmorgon världen! V...

mms_img57704 (MMS)

Heaven is on fire!!! Godmorgon världen! Va bara tvungen att ta en bild för det såg lite häftigt ut med solen där. Nu är vi återigen på väg till stockholm, såå himla trött idag, tänk att få krypa ner under täcket igen!! Torsdag igen då. Ikväll är det sveriges värsta bilförare, wohoo!! Nee, nu ska jag försöka sova lite, har lätt att bli åksjuk när jag skriver. Ha en bra dag på er!!


Godkväll!

Sitter och tittar på Bad Boys 2, ska snart gå och lägga mig. Har inte riktigt haft tid att lägga upp några fler recept utan det blir mer sånt imorgon!!

Höres imorrn!!

Godnatt =D


I arlanda och hämtar gubben från jobbet, s...

mms_img57703 (MMS)

I arlanda och hämtar gubben från jobbet, sen hem o laga nå käk. Vad det blir vet jag inte riktigt, får se vad kylskåpen erbjuder!!


Drömmar...

... småkakor vars recept kommer här!!
 




Du behöver följande ingredienser:

200g smör
500g strösocker
2 dl olja
4 msk äkta vaniljsocker
550g vetemjöl
2 tsk hjorthornssalt
en nypa salt.

Gör såhär:

Vispa smör och socker poröst, tillsätt oljan medans du vispar. Blanda alla torra ingredenser och tllsätt i blandningen.
Knåda ihop till en jämn och fin deg. Kyl ca 30 min. Rulla till små kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175-200 grader i ca 10-15 min.


Helt fantastiskt goda småkakor till fikat! Du kan även frysa in dege i rullar som du sen kan bara ta ut ur fryser och skära i lagom tjocka bitar och grädda. Bra att ha ifall man får oväntat besök!!


Romrussin glass!!!

                                                                 Bild från smaskens.nu.


                                                                        Ingredienser:

300 gram russin

2 dl mörk rom

Dag 2: 2 vaniljstång

10 dl grädde

8 äggulor

200 gram socker, ca 2 dl



Så här lagar du Hemgjord romrussinglass :



Lägg russinen i en liten skål eller glas och tryck ihop dem. Häll på rom och täck

över samt ställ in i kylen i några timmar - helst över natten.

Häll grädden i en stor kastrull.

Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur vaniljfröna och rör ut i mjölken. Tillsätt också de urgröpta vaniljstängerna. Koka upp grädden försiktigt och rör då och då, så den inte kokar över eller bränns. Ta av från värmen och låt stå och svalna lite medan du vispar ägg och socker.


Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke några minuter - helst med en elvisp. Tillsätt grädden till äggskummet under kraftig vispning (ev. med elvispen). Häll tillbaks glassblandningen i kastrullen igen och värm sakt under omrörning till 85 grader - precis under kokpunten då glassmeten börjar tjockna och första bubblan kommer. Koka ej - för då spricker och grynar sig glassmeten. Häll upp glassmassan i en bunke.


Sila ev. glassmassan genom en sil om den är klumpig.
Kyl i vattenbad ex. häll upp kallt vatten i köksvasken och ställ i bunken.
 Ta upp vaniljstången. Kör glassmeten i en glassmaskin. Eller frys den i en bunke i frysen och ta ut och mixa någon minut med elvisp efter 1,5 timme och tillsätt russinen. Vispa varannan timme för att få en krämig konsistens på glassen.

 Servera med hembakta kolasnittar, receptet dyker upp imorgon så missa inte det!!!




Fin vårdag idag!

Oj vilket väder!! Vaknade lite innan 6 imorse för att det var så ljust ute! Trodde att vi hade försovit oss men icke, det börjar bli vår nu!

Är i stockholm, ska strax dra ner till Apoteket för ärenden, sedan ska jag och morsan åka till Sundbyberg, hon ska på kurs och jag ska hitta på nåt. Kanske gå ut på en promenad eller nåt?

Satt nyss och bläddra i en bok som jag skrivit själv när jag gick i Akallaskolan i 9:an. Boken heter " Boken om mig". Alla skulle skriva en bok om sig själv, från den dagen då du föddes till första lekkamrater, syskon, föräldrar och Mina framtidsplaner. Det intressanta var att läsa mina framtidplaner.

Hade skrivit såhär: "Innan jag skaffar familj så tänker jag satsa på min karriär, om jag inte skulle studera vidare efter gymmnasiet. Vem vet, jag kanske startar egen restaurang kedja. Men vägen dit är lång. Först måste jag komma in på en bra gymnasieskola. När jag fyller 18 ska jag försöka skaffa körkort och bil så att man kan ta sig till och från platser.
Jag skulle inte vilja bo i en villa, jag vet inte riktigt varför men det är typ inte min stil direkt. Jag vill bo i en lägenhet med utsikt över Stockholms stad. Skulle jag skaffa barn nångång i livet så skaffar jag högst två. Jag vill ha bara en liten familj, fast om man skulle få fler barn än två så skulle jag definitivt vilja ha det. "

Lite kul att läsa om sina tankar för 7 år sen.

Nee, nu ska jag springa ner till Apoteket, senare blir det recept på Romrussinglass!!! Missa inte!! ;-)

Kramar!

Det var måndag det...

Ja hörrni, veckans första dag börjar lida mot sitt slut. Idag har det inte hänt så himla mycket speciellt. Vi åkte till stockholm tidigt på morgonen och lämnade av "J" på jobbet och jag åkte vidare till mina föräldrar. Skjutsade morsan till hennes kurs igen, var på Upplands Motor i Akalla med "J's" bil för att det saknades en drivaxel bult. Jättetrevligt bemötande, medans bilen var på verkstan så bjöd dom på fika. Gick runt och kollade på nya bilar, halvt dreglandes!!! =D

Fick ett samtal av min blivande chef idag! Jag börjar på måndag! Ska bli så himla kul att få börja jobba igen faktiskt.

När vi kom hem så lagade jag lite enkel käk, kollade på Halv åtta hos mig vilket är helt kanon & titta på!! Berättar rösten är verkligen roande!

Imorrn ska vi upp vid 6 typ så jag kanske ska gå och lägga mig.

Lägger upp en bild på en sovande Kusti...  Godnatt!!!!!


Visste ni att Amaretto...

... heter en italiensk likör som skapades 1525 av en ung kvinna i Saronno, Norra italien, som en kärleksgåva till Bernardino Luini. Kvinnan komponerade en drink av aprikoser och mandel samt traktens "Acquardenza", alltså med andra ord Brännvin. Fram till 1970-talet var Amaretto ganska okänd utanför sitt hemland.

Idag är Amaretto en av världens mest kända likörer, som trots att den tillverkas främst av aprikoskärnor har en väldigt karakteristisk smak av mandel och en viss bitterhet. Namnet är en diminutivform av det italienska ordet amaro som betyder just "bitter".

Därför tänkte jag lägga upp ett recept på läckra chokladtryfflar som innehåller den fantastiskt go'a likören Amaretto!!
 

Du behöver:

1,5dl vispgrädde
1dl florsocker
170g mörkchoklad.
4msk Amaretto
Kakao.

Gör såhär:

Koka upp vispgrädde och florsocker i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och lägg i chokladbitarna och låt det smälta ihop, därefter tillsätt amaretton..Låt smeten stelna i kylen ca 1-2 timmar. Forma sedan till runda kulor med hjälp av en tesked eller ett varmt kuljärn.( Eller som jag brukar göra så häller du smeten I en form där du efter att det stelnat, skär ut I kuber I lagom storlek). Därefter dofta ( med andra ord pudra =) eller rulla tryfflarna I kakaon. Ställ i kyl!!


Dags att börja sova snart. Kusti har redan...

mms_img38372 (MMS)

Dags att börja sova snart. Kusti har redan somnat. Vi sitter och tittar på film, Män Som Hatar Kvinnor, som går på ettan. Jäkligt bra film faktiskt. Imorrn bär det av till Stockholm igen och hjälpa morsan lite. Man är helt slut i kroppen känner jag. Håller nog på att bli förkyld, näsan börjar bli täppt och känns sådär konstigt i musklerna. Men det är såna tider. Jaja, jag ska nu fortsätta titta på Mshk på Svt2. Godnatt allesammans!!!


Hej igen!! Fortfarande hemma hos mina förä...

mms_img38371 (MMS)

Hej igen!! Fortfarande hemma hos mina föräldrar. Precis klar med städningen, fint blev det!! Nu är morsan och farsan på G hemåt, sen lär vi åka hemåt för jag måste städa hemma med. Vi kommer hem så sent på kvällarna under veckan så finns inte en chans att man hinner då!!! Nu vart jag sugen på kanel äpplen!! Gott? Ja. Så tråkigt väder idag. Ingen sol alls. Skulle inte förvåna mig om det skulle börja snöa eller nåt. Hellre regna i såna fall. Morsan och farsan har bara några få kanaler och det är sport och skidor på de flesta kanalerna. Inte min grej. Morsan är helt tokig i att kolla på skidor och ishockey. Förstår inte riktigt det roliga=) I veckan var det två år sen mormor gick bort. Tiden går fort men saknaden är stor. Men hon har det bättre uppe i himlen där hon vakar över oss. Drömmer ganska ofta om mormor. Hon brukar oftast dyka upp när nåt är fel eller är på väg att hända. Jätteskumt! Men på nåt sett är det kul att hon "hälsar" på i drömmen. =) Nee, kanske skulle ta och skriva lite recept upp på bloggen, tycker det är dags nu!! Uppdaterar när vi äro hemma!! Tjingelingo!


Godmorgon världen, Mongot från Mysslinge c...

mms_img38370 (MMS)

Godmorgon världen, Mongot från Mysslinge calling!! Ja tyvärr, sådär ser man ut när man får fnatt =D Hoppas alla sovit gott. Jag somnade väl runt 3:40 imorse, och vakna 9. Önskar att man kunde göra som vissa, sova ut till 12 och grejer! Men känns på nåt sett skönt att gå upp tidigare för då får man längre dag! Snart ska jag börja dammsuga lite och diska. Lovade kära mor det eftersom vi nu har varit här hela helgen och plus så att hon slipper städa. Och så kommer min hund hem!! Saknar det lilla mongo junior, Saknar Tessan också, mongo senior. Sen bär det av hem till Alunda. Skulle behöva städa där också men får se om man pallar med det. Läste på Aftonbladet att i Japan, kärnkraftverket riskerar ännu en explosion och härdsmälta. Läskigt det där. Tycker synd om folk som fått sina hem bortspolade. Sjukt att en våg kan utplåna städer liksom. Jaja, nu ska jag nog sätta punkt för det här inlägget, i'll be back! =)


En mysig lördag!



Vilken mysig lördag vi har haft!. Jag och fästmannen vaknade runt 8 imorse, slöa fram till 11, lagade lite lunch, sen började kolla på " I SPY" filmen med Owen Wilson och Eddie Murphy, dock somnade "J" efter halva filmen, sen självklart somnade jag i slutet på filmen. Så skönt att sova ibland på dagen faktiskt!

Vid halv fem åkte vi till brorsan, barnen och brors tjej, käkade lite middag, kollade på Melodifestivalen och hade allmänt mysigt och roligt! Barnen är ju helt underbara. Mina små solstrålar!!!
Jag skulle ha velat faktiskt att Nicke Borg skulle vunnit, han hade kanon låt.
Efter melodifestivalen åkte vi hem till Akalla och bara slappa framför Tv:n.

Helgen har gått så himla fort!! Lite ångest faktiskt även fast man inte jobbar än. Men ska bli skönt att komma igång & jobba i April.
Man längtar ju verkligen till sommarn!! Åka främst på Team Uppsala Racing träffar! Härligt gäng det där! Kom på att jag måste ju klistra på T.U.R dekalen på bakrutan, har ju den liggandes hemma liksom.. Alltså Dekalen, inte bilrutan ;-) Lägger upp en bild på min bil från i sommras, fy fan, så fin bild tycker jag!!! Nån som vill köpa så ge bud!! Hahah nee skojja bara.

Njaa, undra om man kanske ska lägga sig nu. Klockan är ju trots allt snart 3!! Ska försöka gå upp någorlunda tidigt för att hinna städa åt morsan och farsan innan dom kommer hem från landet.

Godnatt gott folk!! SLEEP TIGHT, DON'T LET THE BED BUGS BITE!!! =D


www.teamuppsalaracing.se - TEAM UPPSALA RACINGS HEMSIDA, CHECKA IN DEN!!!






En fredakväll med vin och tuschpennor!! Ja...

mms_img11975 (MMS)

En fredakväll med vin och tuschpennor!! Jag dricker dock inte, är hemma hos min bror.. Skriver mer sen!!


Baka en kaka?!

Chokladkaka med Tryffelglasyr!

Undra om man ska bara nåt i helgen kanske? Vore lite kul faktiskt.

På bilden ovan, En Chokladkaka med Tryffelglasyr. En helt fantastisk chokladig kaka som passar till vanlig fika eller varför inte efterrätt?! Som efterrätt kan man vispa lite grädde och garnera med färska hallon som passar perfekt till choklad ( enligt mig ). Receptet får ni senare!!!


Vitlöksbröd

Eller varför inte sätta igång enn bröddeg? På bilden ser ni en deg på grahamssmjöl och vitlök! Doftade helt underbart när man väl bakade av det! När jag gör bröddeg, då låter jag degblandaren arbeta degen i nästan 20-30 minuter, sedan låter jag degen jäsa i ca 30-40min. Därefter formar jag degen till limpor eller frallor och låter dom jäsa under bakduk innan jag gräddar det i 200 grader i ca 15-20, beroende på hur stora limpor/frallor man gör. Gott gott!!


 Bröllopstårta made by Heidi Tahvanainen

Här ser ni mitt absolut största projekt jag nånsin gjort. En 3-vånings bröllopstårta. Den var ca 70 cm hög och vägde runt 15-20kg. Det tog tid att göra men det var värt det. Det är en helt "vanlig" marsipantårta, fyllning: sylt och hemkokt vaniljkräm. Dekorationerna tog ca en halv dag att göra, massa pill och ännu mer pill. Men det var riktigt roligt! Bruden och Brudgummen var nöjda!! Det är huvudsaken enligt mig!!
Vid senare tillfälle kan jag skriva en utförlig "att göra"- lista på tårtan, så kan du prova själv att göra tårtan i mindre skala!!!

Godmorgon allesammans. Fan det borde vara ...

mms_img33602 (MMS)

Godmorgon allesammans. Fan det borde vara olagligt att gå upp vid 5 på mornarna. Allra speciellt fredagar. Nu är vi på väg tilö stockholm över helgen och kommer hem på söndag. Najs! Vilket skitväder. Snöblandat regn.. Höres sen, nu börjar jag bli åksjuk. Lägger till en uppiggande soluppgång från Arlanda.


Sveriges värsta bilförare! Kan det bli rol...

mms_img33601 (MMS)

Sveriges värsta bilförare! Kan det bli roligare med två grabbar som är knasiga men så in i helvetes roliga! Dom är mina favoriter hahah! Hoppas dom vinner! Käkade när vi kom hem, och kollade på sveriges värsta. Favoritprogram efter Sveriges mästerkock!!! Sms:a med bror min om helgen och vi ska vara i stockholm heeela helgen! Sååå på lördag ska vi till brorsan! Hans tjej kommer också att vara där och självklart mina två solstrålar till brorsbarn!!! Saknar alla oerhört mycket så ska bli grymt kul att träffas igen. Ja man ses ju inte så ofta när jag bor ca 11 mil bort liksom. Det är inte långt men det är långt. Mamma och pappa kommer att ta Kusti, så det blir en hundfri helg igen, såå skönt!! Måste komma ihåg att packa ner lite grejer. Men jusste, jag har ju redan gjort det!!! Smarta mig!! Usch, man känner sig äckligt mätt nu, man ska inte äta så sent men vad gör man, man kommet ju hem sent varje kväll så. Egentligen har man ingen matlust alls, skippar och äta vissa kvällar, vet inte varför det är så. Man är ashungrig men ändå kan man inte äta. Jobbigt. Men det är huvudsaken att hjärtat pumpar! Känns så skönt att ha en ordentlig säng, annars var man tvungen att ligga på golvet liksom. Visst självklart hade man madrass men ändå!! Nu känns hela huset som ett hem. Man har allt som är viktigt. I helgen ska jag försöka baka nånting så får man upp nånting med mat att göra upp på bloggen! Kanske kan lägga upp bild på bröllopstårtan jag gjorde för ja, 2 år sen?! Nee nu ska jag sova. Godnatt på er!! Det regnar för tillfället. Känns som höst. Mysigt!!! Sov gott!!


Nu så!

Hej o Håå!

Nu har jag kommit tilbaka till Akalla från Sundbyberg, dit jag skjutsa morsan på Kurs. Hörde en KANONrolig låt på Rix FM en morgon, den heter Sofia dansar Go-Go! Hahan riktigt fartlåt! =D

Ja hörni, snart är det helg. Igen. Har varit en ganska positiv vecka faktiskt. Måndagen började med att åka på Intervju på Forsmarks Kärnkraftverk. Tisdagen erbjöd Skydds- & Säkerhetsutbildning på Forsmark såklart ;-). Var riktigt intressant faktiskt. Dagen började med en kopp kaffe på Restaurang Kraftkälla som det heter, och sedan klockan 08:00 började kursen. Vi gick igenom hur mycket strålning strålning det finns och vilka skyddskläder och rutiner man ska ha. Sen kommer jag att få en såkallad "Docimeter" som mäter hur mycket strålning man får. Men självklart är Docimeter inställd på att får man mer än tex 0.005 mSv ( millisievert eller nåt) då börjar dosan larma och då ska man omedelbart lämna sina arbetsuppgifter. Nästan så att man skulle vilja börja plugga och sedan arbeta på själva Reaktorerna. Fast jag kommer ju att få jobba på Cafét i Reaktor 3. Man jobbar tydligen inte alltid på samma plats om man inte vill det då förstås.
Det som är ganska bra det är att utbildningen som jag gick nu, är giltig även i Finland. Och i Finland ska dom ju bygga 3 nya så kanske man skulle ta sig friheten och söka jobb i Finland!! You never know! =)

I helgen har vi inget planerat, blir nog en lugn och skön helg. Fast jag skulle behöva introducera dammsugaren till dammråttorna, men inget måste direkt. Om det är fint väder, som dom sa att det skulle vara så tänker jag vara ute så mycket som möjligt i solen, man blir bara piggare av det.

Ooh jag vill åka till finland, önskar det var sommar redan!!
Här under ser ni min hund Kusti, som solar på stranden. Samt sovstugan med två sovrum och bastun!!!!
Sen ser ni bild på sjön som är precis bakom fotografen på första fotot =)
Bild nummer 3 längst ner är tagen från stora altanen bakom "stora huset". Lägger upp mer bilder på Stora huset senare ;=)

Nee, nu måste jag sluta! Skriver mer senare! Kram!






Goddagen!! Sitter i stockholm, ska snart d...

mms_img33599 (MMS)

Goddagen!! Sitter i stockholm, ska snart dra till sumpan med morsan. Känns lite bättre i ryggen idag men stel som fan. Jaja bloggar mer senare!! Kram banan!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!