Hej alla glada! Hur mås det? Jag mår finfi...

Hej alla glada! Hur mås det? Jag mår finfint. Jag fyllde år igår, hela 23 år! Samtidigt som jag hade namnsdag här i finland. Igår hämta jag och mina päron min farbror från tågstationen, han sov över hos oss och imorse drog han och farsan till Joensuu som ligger ca 11 mil härifrån mot ryska gränsen. Jag och morsan var o handla lite, kan tyvär inte avslöja vad men det får ni veta sen. Sen var vi hos moster. Nu på kvällen så bada jag, sååå jäkla varmt! Imorrn ska jag faktiskt shoppa lite, det är jag värd, tycker jag!! Mestadels blir det lite köksgrejer, typ söta skålar osv. Men vi får se. Nu. Sova. Natti


Gud så varmt!!! Idag har vi inte gjort så ...

Gud så varmt!!! Idag har vi inte gjort så mycket. Vart i stan lite o så men annars lugna puckar. Spelade monopol nu ikväll med morsan. Jag vann. Alla andra kvällar har hon spöat skiten ur mig. I monopol alltså! Pappa hade tagit upp båten redan så jag hjälpte han o vända på den. Imorrn kommer min farbror från tyskland. Ska bli kul att träffas. Det var ett tag sen. I helgen bär det av hemåt igen. Med sorgen i hjärtat lämnar jag lilla paradiset, men med stooor glädje att träffa min älskade kille och min älskade toker kusti!! Sen nån dag måste jag träffa andra älsklingshunden Tessan som man saknar också. Hon bor hos svärföräldrarna. Nee, Nu godnatt!


Herregud vad jag saknar min underbara kill...

Herregud vad jag saknar min underbara kille där hemma. Känns konstigt att sova själv liksom. Idag så var jag o morsan i stan o hälsa på min moster, fika lite i sånt. Pappsen stanna hemma o sola =) sen nu på kvällen spelade jag o morsan lite monopol, hon vann såklart. I lördas var jag o moster ute o dansa lite. Askul!! Har försökt blogga tidigare men har inte haft tid!!! Men skriver mer imorrn!! Godnatt


Då är båtresan nästan över. Sitter i bilen...

Då är båtresan nästan över. Sitter i bilen och väntar på att båtem ska anlända till Åbo hamnen. Sen börjar 5 timmars bilresan uppåt. Handlade ingenting på båten. Satt mestadels i hytten och kolla på film och spelade Rollercoaster Tycoon eller hur det nu stavas, hihi. Sen sov kanske 2-3 timmar, var uppe på däck o tog lite frisk luft. Det är soligt i Finland!! Men dom har lovat åska. Höres senare


Nu är man äntligen på båten. Hytten fick m...

mms_img75293 (MMS)

Nu är man äntligen på båten. Hytten fick man också nästan direkt man körde på båten. Sitter nu uppe på däck och fotar lite. Stockholm ör en fin stad. Verkar ändå inte vara så himla fullt på båten. Massa barnfamiljer. Antar att dom har varit på semester i sverige och nu återvänder till Finland. Jaja. Ska nog sitta här ute tills båten har åkt. Kan va skönt med frisk luft. Vore faktiskt ganska kul att jobba på båten, men jag skulle nog inte klara av att vara borta hemifrån i 2 veckor o sen vara ute till sjöss i 2 veckor. Det verkar blåsa lite ute till havs idag. När jag stod och vänta på att bli incheckad så åskade det som fan! Hoppas det inte blir storm bara. För då lär man dejta porslinsstolen hela resan =) Känns skumt. Har ingen hund att hålla koll på. Saknar redan den lilla krabaten. Men men, nu ska jag sitta o glo över regniga stockholm. Uppdaterar mer senare!


Godmorgon! Det är lite blåsigt och inga te...

mms_img75292 (MMS)

Godmorgon! Det är lite blåsigt och inga tecken på sol. Sitter nu i hamnen och väntar på att båten ska anlända. Verkar vara ganska mycket bilar. Vaknade vid 4:30 och fixade iordning lite mackor till resan och kastade på krigsmålningen i ansiktet för man såg inte pigg ut. Snacka om att det ska bli skönt att få sova i hytten sen. Men bäst att inte sova direkt för sen kan man inte sova på eftermiddan, vilket är bäst för då är man inte trött på natten när man ska köra. Båtresan tar ungefär 14 timmar, sen en bilresa på 5-6 timmar. Fast nu när jag är själv så behöver jag kanske inte stanna så ofta. Men men, jag lär uppdatera min lilla "resedagbok" senare under dan. Ha en kanon morgon! Kram på er!


Godnatt allesammans, nu ska man försöka so...

mms_img75291 (MMS)

Godnatt allesammans, nu ska man försöka sova i npgra timmar innan man ska iväg till hamnen. Måste gå upp vid 4 för att hinna med lite saker. Gud vad jag saknar mina grabbar redan... Gubben hade nog rätt. Separationsångest. Men tänk er, jag har inte varit borta från min hund längre än en helg, och nu ska jag vara borta i en heeel vecka!!! En hel vecka ska mamma få vara helt för sig själv, snacka om konstigt. Undra hur det blir när våra barn ska flytta hemifrån, där kan man väl snacka om separationsångest! Men, det är några år framåt. Vi säger sån där, 20-25 år kanske. =) Facebook är en ganska så bra grej ändå för nu har jag fått kontakt med en utav mina skolkamrater från högstadiet!! Helt sjukt!!! Och så himla roligt!!! Jaja, nu ska jag försöka lägga tunga huvet på kudden o somna. Godnatt på er, förresten, blir liten reseblogg. Ska mobilblogga minst en gång om dagen. Uppdaterar väl varje kväll runt 19 finsk tid. Med andra ord 18 svensk tid. Kära fästman, läser du det här så vill jag dela med mig till hela världen: Jag älskar dig av hela mitt hjärta. Tack för att du finns!! Pussar till dig. Och klappa Kusti medan du läser!! Heheh. Kram!


Funderingar...

Att bygga upp sitt självförtroende från att det varit noll är en lång lång, lååång resa. Ett steg framåt, två steg bakåt. Så kan jag känna ibland faktiskt. Det fanns en tid i mitt liv, då jag var väldigt osäker på saker och ting. Vågade inte visa den rätta jag. Jag var alltid tyst och höll med. Gjorde allt som man vart tillsagd. För att inte göra folk besvikna eller arga. Under en liten period levde jag på en persons villkor. Jag hade ingen egen vilja. Långt inne nånstans i hjärtat hade jag viljan att fajtas för att våga ha rätt för en gångs skull. Det har väl satt sina spår. Idag är jag en självsäker person, åtminstone till 85%. Man har sina dagar då man vill bara få saker att gå rätt. Men det är inte alltid man lyckas. Då får man en tung känsla i kroppen att, står allt rätt. Duger jag? Varför kan man inte göra såhär istället? För att få mig glad. Ibland så hamnar jag i denna "grop", där jag gör allt för att folk ska vara glada. Som arbetslös, är det svårt att vara glad varje dag. Det är svårt att göra andra glada när man försöker fundera ut, herregud, vad ska jag göra. Som en person som har haft dålig självkänsla av många olika anledningar i en period av livet behöver mycket närhet, känna att man är en människa. Ljuger man så hoppar förtroendet för folk långt ner och så börjar uppbyggnaden igen. Jag har svårt att prata om saker som tynger, därför skriver jag istället. Spelar ingen roll vem som ser det. Det är bara folk som bryr sig som läser. Nåt jag har lärt mig är att aldrig ge upp. Fajtas in i det sista. Vad du än gör, ge inte upp. Lättare sagt än gjort Jag ger aldrig upp. Och jag menar det. Jag satt på läkarmottagningen idag, så träffade jag en tjej som jag träffa under skoltiden. Satt och snacka om livet i allmänhet. Detta är en person som verkligen har mött både mörka och ljusa sidor i livet. Hon var där med sin nyfödda dotter. Dottern var en vändpunkt i hennes liv. Det bästa som hänt denne person. Att en liten individ kan ändra en vuxens perspektiv på livet. Skulle man kunna applådera så skulle hon få stående ovationer av mig. Därför, ska man aldrig ge upp. Nåja, livet är inte en dans på rosor, vad hade man förväntat sig. Det är verklighet. Jag gör allt jag kan, man är bara en människa. För kärlekens skull.


En snabbvisit i stockholm. Vart en tidig ...

En snabbvisit i stockholm. Vart en tidig morgon idag. Gick upp vid halvsex för att åka till stockholm och besöka läkaren, det gick bra. Han kollade på min fot och sa att den är inflammerad eftersom den är så svullen ibland. Så han ordinerade massage och Voltaren. Så ikväll när gubben kommer hem ska han få massera fossingen =D doktorns order! Imorgon kommer jag tillbaka till stockholm för att sova över hos föräldrarnas lägenhet. Och på fredag morgon åker jag till finland igen. Ska bli kul. Men jag kommer sakna gubben min oerhört mycket. Saknar han redan liksom, nästan så att det gör ont. Äkta kärlek vet ni =) Väntar just nu i akalla på att klockan blir 10. Det är då Skopunkten öppnar sina dörrar för dagen i Barkarby. Ska handla skor åt min kära moster som bor i Finland. Hon vart så kär i ett utav skoparen jag hade med mig så hon beställde ett par nu. Haha, import från Sweden kan hon då säga. Nee, nu lär jag sätta punkt för inlägget. Missa inte förresten receptet som jag lägger upp senare!!


Devils Food Chocolate cake!

Hittade ett fantastiskt recept på nätet som jag måste bara testa nångång. Skriven av Linnéa Seidel. Kommer ihåg att jag testade ett liknande recept och det vart kanon, kanske denna recept är ännu bättre!!
Men infogar det på bloggen!!

Imorgon bär det av till kära stockholm och träffa doktor Baltazar. ( Han heter dock inte så men träffa doktorn ändå ) =)

Testa för gudskull receptet, it's to die for!

Devils Food Chocolate cake!

Ingredienser
200 gram
3 dl
1 dl
4 st
3 dl
5 dl
1 dl
3 tsk
1 tsk
200 gram

Chokladglasyr
3 dl
300 gram
1 msk

Tillagning

10 bitar

1. Rör smör, socker och sirap poröst, tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
Häll i det växelvis med mjölken. Hacka chokladen fint och tillsätt den sist,
rör till en jämn smet.
3. Smörj och bröa tre lika stora runda formar och fördela smeten i
dem. Grädda i ca 225 grader mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnarna
svalna helt.
4. Koka upp grädden till glasyren, hacka chokladen och rör ner den i
den varma grädden. Tag kastrullen från värmen och rör tills all choklad
har smält. Tillsätt smöret. Ställ glasyren i kylen en timma.
5. Vispa glasyren till en tjock kräm med elvisp. Bred kräm på samtliga
bottnar, men spara så att det räcker också till kanterna. Lägg tårtbottnarna
på varandra och bred ett jämnt lager kräm över och runtom hela
tårtan. Ställ den kallt en halvtimme innan serveringen.

Devils food chocolate cakeFoto: Katja Kristoferson




Banoffee!

Goddagens! Vaknade vid 7 imorse, satte igång tvättmaskin, plockade undan tvätt, dammsög och diskade. Sen kom bror och hans tjej på besök lite snabbt och nu funderar jag på att kanske ta en liten tupplur.
Har sån jäkla huvudvärk så jag svimmar nästan.

Kusti sover på soffan och snarkar så in åt skogen!! Nu är det inte många dagar kvar tills jag får åka igen. Ska bli kul. Kommer dock sakna mina grabbar här hemma, men en vecka ifrån dom kan väl inte skada? Blir kul att komma hem sen.


Lägger förresten upp receptet på en kanon dessert/fika. Hörde om det på mitt gamla jobb av en kollega och testade det, fasiken, inte dumt alls!! Prova!

6 portioner/st.


Gör såhär:

  1. 1. Ta bort etiketten från mjölkburken. Lägg oöppnad burk i kokande vatten i en så stor kastrull så att vatten täcker hela burken. Koka 3 timmar i svag värme. Fyll på vatten så att burken är täckt hela tiden.
  2. 2. Smula kexen och smält margarinet. Blanda ihop. Lägg papper på botten på en löstagbar form(ca 24 diameter). Tryck ut kexsmeten ordentligt mot botten och lite på kanterna också.(Digestive är smuligare, havrekex hårdare).Låt stelna i kylskåp.
  3. 3. När mjölken har kokat färdigt ta kastrullen från plattan. Låt mjölken svalna lite. Öppna burken, mjölken har blivit toffee. Blanda och häll över stelnat kexbotten. Lägg tillbaka i kylskåpet så att toffeen stelnar lite.
  4. 4. Vispa grädde och smaksätt med socker och ev. lite snbbkaffepulver.
  5. 5. Skala och skiva bananerna. Häll lite citronsaft över bananerna så att de inte blir mörka.
  6. 6. Lossa botten försiktigt med kniv från botten. Lägg bananskivorna över toffeen och ev.spara några för garnering. Skeda grädden över bananerna,garnera med bananskivor och eller sikta över med kakao eller snabbkaffepulver strax före serveringen.

 



Smaklig fika!


Måndag då...

En slapp måndag. En lat måndag.. Kärt barn har många namn. Har varit så jävla slut efter resan så det blev en latis måndag. Men nu känns det att man skulle kunna ta en svängom med dammsugaren. Fast jag får ju respektera mina sovande grabbar så det blir imorrn bitti istället.

Jo, igår kom vi hem på kvällen från Finland. Saknar redan tillbaka och behöver inte sakna länge för på fredag åker jag tillbaka till vår lilla paradis i Leppävirta. Fast den här gången åker jag ju själv. Kommer sakna mina grabbar ( gubben min och lilla hunden kusti ). Tar morgonbåten från Stockholm till Åbo, så kör jag hela natten genom dom finska skogarna. På nåt sett så är "paradiset" ett ställe för mig där jag kan bara skita i allt. Bara vara. Utan att tänka på räkningar, trafik, EL. Ett ställe där man kan ladda batterierna ordentligt.

Funderade nyss på min födelsedag, fyller ju år nästa vecka, fast då är jag i Finlandia så tänkte att jag kanske ska fixa nåt litet här hemma nån helg efter jag kommit hem. Bara några bekanta och grilla lite samt kanske en tårta. Det tåls att tänka på. Men då får nån annan göra tårtan, för annars får jag göra mina tårtor själv och vore mysigt om nån annan kunde göra nåt, typ baka för min skull. Jag gör ju det för andra så varför kan inte då dom göra det åt mig ;-) ( önskar mig en gräddtårta med jordgubbssylt och banan emellan, och på toppen chokladknappar och färska hallon eller jordgubbar!!!!) Hint hint! ;-) haha.

Imorgon kommer min kära bror och kompaniet på besök. Ska bli hur trevligt som helst. Det var länge sen dom var på besök hos oss faktiskt. Så jag lyckades få dom att komma hit ;-)

Tittar ut genom sovrumsfönstret och såg kossorna tumla runt med varann i hagen. Kul. Det är charmigt att bo på landet. Även fast jag saknar Storstadens pulserande liv.

Nee, nu ska jag nog ta och sätta punkt på inlägget för den här gången. Förhoppningsvis har jag fått gnistan att blogga igen. Men den kan försvinna lika fort som den kom.

Godnatt gott folk och sov så jävla gott ni kan nu, så orkar ni med morgondagens sysslor.

Ps: Lägger upp en bild på kära Paradiset jag drar till igen på fredan


Suck..

Varför ska det alltid bli såhär. Bara jag säger vad jag tycker så känns det som jag säger fel. Jag må kanske ha fel once in a while men jag måste ju säga vad jag tycker och tänker, eller???

Man försöker och försöker. Man försöker göra det bästa av situationen när jag är arbetslös och går hemma om dagarna. Är så less bara så det är inte sant.  Från och med nu ska jag SKITA i att göra nånting i hushållet. Det är bara rent en dag sen är det samma jävla kaos igen. Jag orkar bara inte. Jag orkar inte plocka skräp efter andra. Svårt att lära ut att slänga skräp i papperskorg. Men det dummaste är att jag gör det ändå, så slipper jag sura miner och tunga suckar för det är ju ¨så himla jobbigt att gå till papperskorgen.

Ska bli så skönt att slippa hemtrakterna i 9 dagar. Slippa städa, passa upp andra helt enkelt. Det är jag fan värd. Alla andra har semester, men fatta, det har inte jag för gissa vad, jo jag är arbetslös. Så folk får jättegärna skryta om sina jävla semester o skit men gör inte det framför mig bara.

Verkar vara irriterad idag jag. Finns anledning. Jag sov inge bra inatt, tillslut vågade jag inte sova för mardrömmarna blev bara värre och värre. Sen har jag städat som en galning hela dagen så att gubben skulle slippa hjälpa. Han har ju trots allt jobbat hela dagen. Det har inte jag. Jag har bara varit hemma. Jaja. På med glada minen, bäst att fortsätta det jag gjort hittills. Göra allt åt alla andra och skita i att säga vad jag tycker och tänker. Verkar vara förbjudet. Inte då. Men, så kan det vara.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!