Tjena mors! Haft en kanonhelg! Är nu på vä...

mms_img26321 (MMS)

Tjena mors! Haft en kanonhelg! Är nu på väg hemåt från föräldrarna, ska koka lite "sima" idag. Åt memma imorse, man hade glömt hur gott det är egentligen, med strösocker och kaffegrädde. Yum yum!! Nu är det ca 23 grader varmt, ooh så skönt!! Mobilbloggar iväntan på min gubbe som är o hälsar på en kompis. Nästa helg är det valborg. Ännu en helg då folk har en anledning att supa/festa. Ingen fel med det inte! Själv tror jag att man kommer att vara på hemmaplan. Jag har fått lite färg på kroppen iallafall, så man inte ser ut som spöke. Men men, jag lär blogga liter mer senare!! Kram på er!


Soliga Söndag!

Godkväll i stugan!

Haft en kanon dag idag! Soligt och varmt, uppemot +20+22 eller nåt. På morgonen höll gubben min och min pappa på med att klyva ved medans jag och morsan satt och sola. Sen åkte vi till Gävle en sväng, handla lite och gick runt i butiker.

Vad gott det var med grillat! Lite kött och korv samt pommes på det. Överlever till imorgon iallafall.
Innan grillningen var jag och " J " nere vid "Gamle" stranden med mopederna. Jättemysigt att köra dit och kolla lite.

Imorgon åker vi hem. Ska koka lite "Sima", hoppas det hinner bli klart innan Valborg, fast det behöver ju inte vara klart till precis valborg, vi ska ju inte riktigt fira nåt så. Men men, det är morgondagens problem =)

Nee, nu ska jag kanske ta en liten tupplur för morsan kollar på Hockey och det är inte riktigt min grej o kolla på direkt...

Ska lägga upp lite bilder senare!!

Kramen!

Veckans Blogg!!!

Tänkte bara berätta att jag är med i en tävling, "Veckans Blogg", som anordnas av en bloggare vid namnet Niklas. Checka in hans blogg på http://hanniklasduvet.blogg.se/2011/april/veckans-blogg.html, där det står med om tävlingen!!! Hoppas jag vinner!!! =D

Ojj ojj vilken härlig dag!

Goddag alla läsare!

Vilken kanon dag idag! Det är soligt och nästan +20 grader! Har mina svärföräldrar och "J":s bror över idag. "J" och svärfar håller på att göra trädgårdsland där vi ska sedan plantera massa goda grönsaker och rotfrukter. Vi fixade precis iordning grillen, så blir det att grilla lite till lunch, mysigt!

Igår var vi ute i Finnböle hos mina föräldrar på stuga, käkade lite påskmat och busade med ungarna. Så kul att träffa alla tycker jag. Det går ju ibland några veckor utan att vi ses liksom.

Hängde precis tvätten ute, slipper använda torktumlare eller hänga inne!

Nee, nu är det dags att gå ut och sola lite!

Men skriver mer senare!!

Kram på er!


En dröm...

Glömde skriva i förra inlägget om drömmen jag drömde när jag råka somna idag efter min fantastiska städning!

Jag har alltid haft ett stort intresse för bilar, ända sen jag var liten. Jag kan lite om bilar, så jag är inte direkt född igår om man säger så. Men tillbaka till drömmen. Det började med att jag sökte en sån här "Trainee-grej" på Upplandsmotor, ( om det var i akalla eller uppsala, det kommer jag inte ihåg ). Sen att jag fick börja sälja bilar, det var ju helt fantastiskt häftigt och roligt jobb.. Ja, det var väl det. Anledningen varför jag skrev det där var att Upplands Motor är kanske än utav mina mål att kunna jobba hos. På riktigt alltså. Vore kul. =)

Jag är fortfarande väldigt positiv och glad över den mottagande man fick på Upplands Motor i Akalla faktiskt. Så ska ordentlig service vara. Sån service vill jag kunna ge. Och det ska jag ge. Nån dag!! Man får ju drömma, eller hur! =)  (Bilden kommer från google.se) Gratis reklam skadar ju inte! =)

Nee NU ska jag lägga mig=)

Kram på er!


Godnatt & Glad Påsk!

God kväll!


 

Har lite svårt att sova så håller på att fixa och trixa med bloggen. Äntligen fick jag igång bloggdesignen, vart kanske inte den snyggaste, lite rörigt men det får duga tills vidare.

Ikväll har jag och mina älskling varit inne i stan, käkat lite middag (tack sötaste!), och haft allmänt mysigt. Käkade på ett ställe som hette "Palermo". Kommer inte ihåg vad gatan heter men iaf nära Göteborgs Nation. Mysigt var det! =)

Sedan fixade vi lite påskgrejer inför imorgon, några små små överraskningar. Vad det är får ni ju inte veta, då skulle det inte vara nån överraskning ju! =)

Ska bli så himla mysigt imorgon att träffa familjen och brorsbarnen!!! Får se om vi klär ut oss till Påskkärringar! Bilder kommer!

Jag är lyckligt lottad över att ha en sån fin familj både från älsklingens sida som självklart min sida. Utan er hade jag/vi inte klarat oss långt. Men som jag skrev igår på Facebook, det är många många, MÅNGA, månader sen man kände sig lättad över vår situation och att saker och ting börjar gå åt rätt håll. Det är inte över än, resan till topp blir lång. Men hellre att den blir lång än snabb för man lär sig så himla mycket under resans gång. Man lär sig uppskatta saker på helt annat sett och man lär sig att inte ge upp vid första hindret på vägen!

På tal om hinder på vägen, igår när vi åkte hem från Örbyhus, åkte jag och "J" i varsina bilar, jag körde först och självklart hoppar en stor jäkla älg mitt framför!! Ärligt talat så höll man på att skita på sig, men som tur var hann jag väja undan och bromsa såpass att älgträskallen fick springa över lugnt och fint utan att bli påkörd. Tro mig, pulsen var uppe i 200 efter det! Fina djur är det iallafall!


Håller på att kolla lite sommarskor på www.skopunkten.se . Oooh så härliga skor det finns!! Visst skopunkten har billiga skor, alla kanske inte håller på himla länge, men så som jag använder skor så räcker dom den här sommarn, och nästa år är det ju ny mode redan. Så det gör ju ingenting! Ska infoga några som jag planera att införskaffa till sommarsäsongen!!

                                        Ballerinas är ju ett måste i skosamlingen!!!

Och dom är så himla billiga!! Man kan faktiskt komma undan billigt och ändå vara "instyle" =)

Jaha, vad ska ni alla kära läsare göra under påsken?

Jag får önska alla en jätte trevlig och Glad Påsk, samt Godnatt, för nu börjar ögona gå nästan i kors.

Kramar!


Uppdatering Uppdatering...

Har hållt på lite med bloggdesignen till min sida, verkar ta ett tag innan det kommer upp, men hoppas det kommer upp till kvällen!! 

Hittade ett jäkligt roligt program som man fixa till sina foton, vid namnet Lightroom. Helt kanon tycker jag! =D
Precis städat klart, såå himla varmt! vi är uppe i +20 grader och solen skiner inte ens ordentligt. Får hoppas att den skiner imorgon!


Här får ni hälsningar från både mig och Kusti-pojken!
Just nu ligger Kusti och sover, han har varit ute nästan hela dagen.

Ja hörrni, känns som fredag idag! Tänkte att jag skulle kanske planera att baka nånting, kanske inte idag men senare under helgen. På nåt sett får man då tankarna på nåt annat än det vanliga. =)
Nee, dags att avsluta.. Höres senare!


Hejj!

Tjenamors! 

Verkar vara lite halvkallt och halvklart väder idag, hoppas bara det blir "Supervärme" som dom spår, över påskhelgen.

Just nu sitter jag och latar mig bara, sov lite halvtaskigt inatt, men snart så ska jag dansa runt med dammsugaren och golvmoppen, så slipper jag göra påskstädning under själva helgen. Imorgon fredag, ska vi åka till Finnböle till mina föräldrar och käka påskmiddag, min bror och barnen plus hans tjej kommer också. Ska bli trevligt att ses igen! 

Nästa vecka är det ju Valborg. Inget vi direkt firar sådär, men jag ska koka "Sima". Det är med andra ord typ mjöd. Och det är ju så himla gott! Man kokar det en vecka före så hinner den gotta till sig lagom till valborg. Recept kan jag skriva sen. Men inte så många ingredienser, det är: Vatten, socker, citron, jäst och russin. Helt kanon. Kommer ihåg när jag var liten, så brukade mamma alltid koka "Sima" till valborg, samt på valborg göra munkar! Det var liksom en tradition det med va. Men traditioner ändras, och jag ska försöka att jag kan föra vidare det nu att jag kokar "Sima" och kanske gör munkar. Återuppleva den gamla tiden =) Sen på valborg brukade vi alltid gå till Akalla By, för att kolla på brasan, köpa lotterier och varmkorv och såna saker. Det var en valborg då jag fick Sockervadd, eftersom jag aldrig hade smakat på det, oj oj , det vart vääldigt kladdigt. Men det var speciellt. Undra om Akalla By har Majbrasa i år?

Men nu är det ju en vecka kvar till Valborg, först ska påsken genomgås. Påsktraditioner. Det är att vi äter Kyckling, ris och currysås. Det är helt kanon gott det!! När jag var liten så brukade vi få påskägg med självklart godis i. Ibland så vaknade jag en morgon, så hade jag ett Påskägg bakom min kudde, eller så fick jag leta efter den. Det var nån påsk vi hyrde en bil från pappas jobb och åkte hela familjen till antingen Oslo, Norge, eller om det var Köpenhamn, Danmark. Kommer inte ihåg vilket det var men det var en fin semester det, även fast det var bara en dag så.

Men nu är det nya tider då nya traditioner ska skapas.

Nee, om man skulle ta och börja städa, så har man en eftermiddag fri.

Igår fick jag bra nyheter från F-kassan, vilket gjorde att det var som en sten lyftes bort från hjärtat och oron som man hade i magen försvann. Känns så himla skönt. ÄNTLIGEN, är det på rätt väg. Tror jag. Än så länge. Bäst att njuta av medans det varar.

Nee, nu, Dammsuga.

Ha en kanondag! Kram på er!



          


Det var ett tag sen!! Hej alla glada!! Sn...

mms_img71021 (MMS)

Det var ett tag sen!! Hej alla glada!! Snart är det påsk. Vi firar inte påsk sådär jätteseriöst men vi lagar mat som v alltid har lagat ända sen man var liten knodd. Ugnsbakad kyckling (hel) med ris och currysås. Det har vi ätit i säkert 20 år =) traditioner gillar vi. Det är också ett sett att samla familjen och ja, ha mysigt. Idag är jag som vilken annandag som helst, i stockholm och skjutsar mor min till kurs i Sundbyberg. Min kära fästman är på jobbet och min lilla prickekorv fick stanna hemma, hoppas han inte förstör nåt bara. Fästmans hund vart lite dålig i veckan och vi fick åka in med henne till djurakuten, hon fick stanna kvar men som tur var så var det ingen större fara. Läskigt. Vid såna här tillfällen förstår man hur fäst man är vid sina husdjur, dom är som våra barn. Känns skönt att hunden är nu hemma och mår tusen gånger bättre. Älskade hundar! Bifogat en bild som ni ser. Imorrn blir det nog påskstädning hemma, så kan man bara ta det lugnt resten utav påskhelgerna. Men, skriver mer sen!


Godkväll godkväll! Hur står det till i stu...

Godkväll godkväll! Hur står det till i stugan? Själv så är man i Uppsala på bilträff, ganska lugnt med bilar dock. Men alltid kul att träffa teamet. Tog en kaffe på donken, var inte direkt nå höjdare men det värmde på bra i det här kyliga luften. Men vi höres senare, ska försöka vara lite social nu . Väntar på andra som sitter och käkar inne på Max. Vart det bär efteråt vet jag inte. Men som sagt, vi höres senare!


Imorrn Fredag!

Jah, imorrn är det fredag, dagen som man faktiskt har längtat efter lite. Det är nämnligen Stor Bilträff på Ikea Barkarby, lär komma massa folk och massa massa bilar! Ska bli sjukt kul! Har tvättat och vaxat, polerat, vaxat och polerat bilen, sommarfälgarna är på och bilen städad från tak till golv. Nu kan vi åka på träff! =D

Det har inte hänt så mycket under veckan, förutom igår då, var och hämta morsan från kursen i Sundbyberg, står på en parkering precis nära till morsas kurs, ska starta bilen. Vad händer! Bilen startar inte!! Jag tänkte vad fan är det nu då liksom. Men sen kom jag på att det låter som batteriet har sippat. Den behövde bara lite starthjälp. Så jag ringde farsan, och han kom och hjälpte oss med att starta bilen, sen var det bara att köra igen! I helgen ska jag långladda batteriet så kanske jag slipper köpa nytt för ekonomin är ju inte 100% för tillfället, och kan man undvika köpa nya delar till bilen så är det bara bra! =)

Vad händer i helgen då?
Vi har inte så himla mycket planerat, blir väl att ta det lugnt hemma, sitta ute om vädret tillåter, kanske hälsa på morsan och farsan i Finnböle, men som det känns nu så blir det lugn hemmahelg.

Nästa vecka ska jag hjälpa en dam med städning och lite lätt fönsterputs, så tjänar man nån extra slant på det, behövs till bensin, så kanske man kan åka och göra nåt kul!

AA, det var väl det då. Har inte så himla mycket att skriva om just nu, men imorrn eller lördag lär jag skriva om morgondagens BILTRÄFF!!!!!!!!!!

Ha det så gott allesammans och sovgott! Nu ska jag titta på Världens Bösta Hotell på Tv3 PLay. Kramgonatt!


Det var måndag det...

Godkväll i stugan!


Idag har det varit väldigt fin dag. Var hos veterinären med hunden, han har fått skabb.. =( Men har det bara i örat och han mår för övrigt fantastiskt. Så med andra ord, inget allvarligt. Fast ordet skabb låter lite äckligt faktiskt, men det är ju bara ett ord liksom.

Har nu fått igång mitt internet. Egna internet, ganska så najjs. Slipper jag och gubben slåss om datorn, för nu har båda egna.

Imorgon är det dags att åka till stockholm för min del. Ska bli trevligt att träffa föräldrarna. Äntligen har pappa fixat sommarsulor fram på min bil, gäller bara för mig att imorrn ta med fälgarna så han kan skifta. Sen skifta däck från vinter till sommar, så är bilen sommarfin igen!!! =)

Hade svärmor på fika idag, var kul att prata med henne. =)

Jag kom på precis att jag lovade ju recept igår, men hade lite problem att ladda upp det så får bli nån annangång tyvär. Idag bakade jag maränger och kokostoppar. Vart helt ok faktiskt!!

Ja, jag har väl inte så mycket tankar idag som jag behöver knappa ner. Så blir ett kort inlägg!! Får skriva lite mer imorgon medans jag är i stockholm!

Ha en fantastisk kväll och sov gott!

Bjuder på en bild på min lilla friska sjukling! =)



Godmorgon!! Det är måndag morgon, väntar p...

mms_img46609 (MMS)

Godmorgon!! Det är måndag morgon, väntar på att klockan blir 10:30 så vi kan åka till veterinären med hunden. Gubben åkte till stockholm precis, ska hjälpa morsan lite. Undra vad man skulle hitta på annars idag? Det blir nog att vara ute så mycket som möjligt. Läste på Aftonbladet tidigare imorse att regeringen ska ändra på sjukreglerna igen. Fast mot det bättre. Äntligen har dom fattat, att det går bara inte göra hursomhelst. Läs mer på Aftonbladet. Fökylningen är på väg mot rätt håll, men fortfarande såndär äcklig hosta, blir tokig!! Höres senare


Veterinären imorgon

God söndagkväll allesammans!

Vilken fin dag det har varit. Soligt och perfekt väder att städa altanen från gammalt skräp och sånt som man kan ställa i boden över sommaren. Igår var vi och spela monopol och sen senare var vi inne i stan på T.U.R träff. Vårens första träff vart lyckat! Det va smårace och massa massa bilar!! Härlig första vårträff tycker jag.

Idag har vi städat som sagt altanen. Det var mycket, och då menar jag MYCKET grejer som vi fick bära in i lillboden som man inte behöver just för tillfället. Kusti, min hund har fått vara ute hela dagen, snacka om njutning! Medans gubben var och handla bröd så höll jag på att sortera en flyttlåda, så satt lillplutten på trappan, och solade. Stackarn har lite problem med ena örat, han har fått nå sår och det oroar lite för det verkar inte läka direkt. Så imorgon ska han, måste poängtera, FÖR FÖRSTA GÅNGEN, OCH HAN ÄR 7 ÅR, för undersökning av just såret. Visst, han har ju vart hos veterinären för kloklippning och vaccination, men annars har jag aldrig behövt åka till veterinären med han för han har aldrig varit sjuk. Peppar peppar! Men han kanske bara har kliat sig själv såpass mycket att det var sår. Jaja, nog om det, det är säkert ingen fara!

Vad ska ni andra göra imorgon?! Antar att dom flesta som läser det här svarar: " Ja, det är ju måndag så då finns det väl inget annat än att åka till jobbet?! ". Ja tänk om man kunde själv tänka så. Men det kommer! Ser fram emot mina/våra planer inför kommande 6 månader. Hoppas allting går som det ska så kan jag också säga, fan, det är måndag imorgon, måste jobba! Fast med glädje förstås! =)

I onsdas var jag hos ortopeden. Och han sa att jag har så trång spinal kanal vilket gör att mina 3 diskbråck är väldigt känsliga för just den här "nervkanalen". Det gör ju att jag tappar känseln på ena benet eller båda ibland. Jobbigt men det ska vi få fason på! För han skickade en remiss till Ryggspecialisterna på Löwenströmska som då får undersöka huruvida det blir operation eller inte. Så FORTSÄTTNING FÖLJER!!!

Var precis ute och bytte ytterlamporna som hade gått, det är ju inte riktigt sommar än, för det är ju lite mörkare ute, men inte helt bäcksvart ändå. Så märkte jag att det regnar lite smått!! Lite mysigt faktiskt! Känns vår!

Ja hörrni. Ni har ju inte fått nå recept på ett tag, kanske dyker upp en djävulskt god mellanmåls recept lite senare!!

Ha en fantastisk söndagkväll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Godmorgon! Det var ett tag sen man blogga....

mms_img46608 (MMS)

Godmorgon! Det var ett tag sen man blogga. Har inte orkat helt enkelt och det är väl förkylningen och ryggen som gör att man är helt slut. Jaja. Idag är det lördag. Hela dan! Det visste inte ni va?!=) Vi hade strömavbrott i 17 timmar nu i veckan, från torsdag 17 till fredag klo 10. Som nöje spelade vi monopol i oljelamps och stearinljuset. Mysigt, men jag förlora vilket var mindre kul. Det var riktig storm i torsdas, fy fasiken! Och nu blåser det också fast inte lika kraftigt. Undra vad man ska hitta på idag?? Några idéer?! Höres senare!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!