Visste ni att Amaretto...

... heter en italiensk likör som skapades 1525 av en ung kvinna i Saronno, Norra italien, som en kärleksgåva till Bernardino Luini. Kvinnan komponerade en drink av aprikoser och mandel samt traktens "Acquardenza", alltså med andra ord Brännvin. Fram till 1970-talet var Amaretto ganska okänd utanför sitt hemland.

Idag är Amaretto en av världens mest kända likörer, som trots att den tillverkas främst av aprikoskärnor har en väldigt karakteristisk smak av mandel och en viss bitterhet. Namnet är en diminutivform av det italienska ordet amaro som betyder just "bitter".

Därför tänkte jag lägga upp ett recept på läckra chokladtryfflar som innehåller den fantastiskt go'a likören Amaretto!!
 

Du behöver:

1,5dl vispgrädde
1dl florsocker
170g mörkchoklad.
4msk Amaretto
Kakao.

Gör såhär:

Koka upp vispgrädde och florsocker i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och lägg i chokladbitarna och låt det smälta ihop, därefter tillsätt amaretton..Låt smeten stelna i kylen ca 1-2 timmar. Forma sedan till runda kulor med hjälp av en tesked eller ett varmt kuljärn.( Eller som jag brukar göra så häller du smeten I en form där du efter att det stelnat, skär ut I kuber I lagom storlek). Därefter dofta ( med andra ord pudra =) eller rulla tryfflarna I kakaon. Ställ i kyl!!


Kommentarer
Kommentera inlägget här:
Namn:
E-postadress: (publiceras ej)
URL/Bloggadress:
Kommentar:
Kom ihåg mig?
Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!