Underbar Chokladmousse med färska bär.
Då var det dags för dagens recept då! Idag har jag valt att dela med mig av ett recept som jag använder ganska ofta när jag gör moussetårtor och chokladtårtor. Väldigt enkel och snabb att göra.
Tyvär hade jag ingen egen bild så jag lånar av Check out Clarion.
Detta behöver du för 4 portioner:
100g mörk choklad ( med hög kakaohalt )
2 dl vispgrädde
2 äggulor
Gör såhär:
Koka upp någon deciliter vatten i en kastrull. Bryt chokladen i bitar ner i en bunke och ställ bunken i vattenbadet. När chokladen smält så rör du ner en äggula i taget.
Vispa grädden fluffigt och vänd ner i chokladsmeten. Fördela moussen i portionsglas och ställ i kyl ca 30 min.
Servera sedan med färska bär!
Tips: Du kan även använda mintchoklad till moussen!
Kommentarer
Trackback