Devils Food Chocolate cake!

Hittade ett fantastiskt recept på nätet som jag måste bara testa nångång. Skriven av Linnéa Seidel. Kommer ihåg att jag testade ett liknande recept och det vart kanon, kanske denna recept är ännu bättre!!
Men infogar det på bloggen!!

Imorgon bär det av till kära stockholm och träffa doktor Baltazar. ( Han heter dock inte så men träffa doktorn ändå ) =)

Testa för gudskull receptet, it's to die for!

Devils Food Chocolate cake!

Ingredienser
200 gram
3 dl
1 dl
4 st
3 dl
5 dl
1 dl
3 tsk
1 tsk
200 gram

Chokladglasyr
3 dl
300 gram
1 msk

Tillagning

10 bitar

1. Rör smör, socker och sirap poröst, tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
Häll i det växelvis med mjölken. Hacka chokladen fint och tillsätt den sist,
rör till en jämn smet.
3. Smörj och bröa tre lika stora runda formar och fördela smeten i
dem. Grädda i ca 225 grader mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnarna
svalna helt.
4. Koka upp grädden till glasyren, hacka chokladen och rör ner den i
den varma grädden. Tag kastrullen från värmen och rör tills all choklad
har smält. Tillsätt smöret. Ställ glasyren i kylen en timma.
5. Vispa glasyren till en tjock kräm med elvisp. Bred kräm på samtliga
bottnar, men spara så att det räcker också till kanterna. Lägg tårtbottnarna
på varandra och bred ett jämnt lager kräm över och runtom hela
tårtan. Ställ den kallt en halvtimme innan serveringen.

Devils food chocolate cakeFoto: Katja Kristoferson




Kommentarer
Kommentera inlägget här:
Namn:
E-postadress: (publiceras ej)
URL/Bloggadress:
Kommentar:
Kom ihåg mig?
Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!