Banoffee!
Goddagens! Vaknade vid 7 imorse, satte igång tvättmaskin, plockade undan tvätt, dammsög och diskade. Sen kom bror och hans tjej på besök lite snabbt och nu funderar jag på att kanske ta en liten tupplur.
Har sån jäkla huvudvärk så jag svimmar nästan.
Kusti sover på soffan och snarkar så in åt skogen!! Nu är det inte många dagar kvar tills jag får åka igen. Ska bli kul. Kommer dock sakna mina grabbar här hemma, men en vecka ifrån dom kan väl inte skada? Blir kul att komma hem sen.
Lägger förresten upp receptet på en kanon dessert/fika. Hörde om det på mitt gamla jobb av en kollega och testade det, fasiken, inte dumt alls!! Prova!
Botten:
Fyllning:
Garnering:
Gör såhär:
Har sån jäkla huvudvärk så jag svimmar nästan.
Kusti sover på soffan och snarkar så in åt skogen!! Nu är det inte många dagar kvar tills jag får åka igen. Ska bli kul. Kommer dock sakna mina grabbar här hemma, men en vecka ifrån dom kan väl inte skada? Blir kul att komma hem sen.
Lägger förresten upp receptet på en kanon dessert/fika. Hörde om det på mitt gamla jobb av en kollega och testade det, fasiken, inte dumt alls!! Prova!
6 portioner/st.
250 gram | digestivekex, havre eller liknande kex |
100 gram | margarin |
1 burk | (375g) kondenserad mjölk |
3 st | bananer |
2 msk | citronsaft |
2 dl | vispgrädde |
1 msk | till 2 socker |
kakao, eller snabbkaffepulver eller bananskivor |
Gör såhär:
- 1. Ta bort etiketten från mjölkburken. Lägg oöppnad burk i kokande vatten i en så stor kastrull så att vatten täcker hela burken. Koka 3 timmar i svag värme. Fyll på vatten så att burken är täckt hela tiden.
- 2. Smula kexen och smält margarinet. Blanda ihop. Lägg papper på botten på en löstagbar form(ca 24 diameter). Tryck ut kexsmeten ordentligt mot botten och lite på kanterna också.(Digestive är smuligare, havrekex hårdare).Låt stelna i kylskåp.
- 3. När mjölken har kokat färdigt ta kastrullen från plattan. Låt mjölken svalna lite. Öppna burken, mjölken har blivit toffee. Blanda och häll över stelnat kexbotten. Lägg tillbaka i kylskåpet så att toffeen stelnar lite.
- 4. Vispa grädde och smaksätt med socker och ev. lite snbbkaffepulver.
- 5. Skala och skiva bananerna. Häll lite citronsaft över bananerna så att de inte blir mörka.
- 6. Lossa botten försiktigt med kniv från botten. Lägg bananskivorna över toffeen och ev.spara några för garnering. Skeda grädden över bananerna,garnera med bananskivor och eller sikta över med kakao eller snabbkaffepulver strax före serveringen.
Smaklig fika!
Kommentarer

Trackback